Viikonlopun kuulumisia ja asiaa työssäoppimisesta

Lenkillä nappasin tällaisen kuva pikku vanhuksesta :)

Lenkillä nappasin tällaisen kuvan pikku vanhuksesta 🙂

Viikonloppu meni rauhallisissa tunnelmissa, lauantai jopa liian rauhallisissa sillä oli vähän tylsääkin jo. No, lenkkeiltyä tuli ainakin paljon koiran kanssa. Kyllä se kevät sieltä tekee tuloaan!! Sunnuntaina sain sitten mieluisen yllätysvieraan 🙂

Ajattelin myös että kertoisin vähän oli työssäoppimisjaksosta. Työssäoppimisjakso oli siis 3.2-21.3.  Olin Jämsän  sairaalassa kuntoutuspainotteisella vuodeosastolla. Lähihoitajan työtehtävän koostuivat pitkälti ihan perushoidosta. Sairaalassa olossa minut yllätti eniten se, kuinka kiire oikeastaan koko ajan oli.  Potilaat myös tietysti vaihtuivat tiuhaan tahtiin, mutta tähän kaikkeen alkoi tottua nopeasti. Tapasin todella paljon erilaisia ihmisiä ja opin valtavasti uutta.  Yksi uusista asioista tällä työssäoppimisjaksolla oli kuoleman kohtaaminen. Se oli minulle aluksi hyvin hämmentävää, mutta loppua kohden siihen alkoi jopa tottumaan, että melkein joka viikko yksi tai useampi potilas menehtyi. Mutta voikohan siihen koskaan täysin tottua?  No, tällaisen vähän vakavammanpuoleisen kysymyksen heitin nyt ilmoille.

-Emmi-

Advertisements

4 thoughts on “Viikonlopun kuulumisia ja asiaa työssäoppimisesta

  1. Kuulostaa siltä, että sinulla oli aika paljon tekemistä TO:n aikana. Koitko, että sairaala olisi sinulle tuleva työpaikka vai kaipaatko jotain ihan muuta (esim. mielenterveys puolelta)?

    Uskon, ettei siihen kuolemaan koskaan totu täysin. Joka kerta se varmaan tunnahtaa tavalla tai toisella. Hoitajana siihen kaiketi suhtautuu vaan niin eri tavoin, sillä kuollutta ihmistä ei kuitenkaan tunne niin henkilökohtaisella tasolla. Itsekin olin todella hämmentynyt kun HoHun jaksolla meilläkin kuoli yksi asukas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s